2012. december 12., szerda

Karácsonyi ajándék ?!



A GhostShell nevű hackercsoport, év végi ajándékként 1,6 millió felhasználónevet és jelszót tett közzé a ProjectWhiteFox keretében.




Az idén áprilisban alakult, DeadMellox nevű hekker által vezetett csapatnak nem ez volt az első, hasonló nagyságú akciója.


Augusztusban egymilliós adatcsomagot tettek közzé. 100 bank és amerikai kormányügynökség adatbázisába törtek be, dokumentumokat és jelszavakat közöltek. Egyes dokumentumok bankkártya adatokat is tartalmaztak. Megmozdulásukkal - Project Hellfire - a bankok ellen léptek fel, hogy tiltakozzanak a hekkerek letartóztatásai ellen.

 
Októberben a világ 100 legjobb egyetemének tanulóiról szóló adatbázist dobtak fel a netre.  
A tandíjak és az oktatás minőségének romlása ellen elemeltek szót - Project West Wind
120.000 tanuló és oktató adatait törték fel, email címek, jelszavak, órarendek is voltak a megosztott adatok között.
A Princeton, Harvard, Cambridge, a moszkvai, római és tokiói egyetemek is szerepeltek a megtámadottak között.



Novemberben a csapat az orosz kormányt támadta meg. A "Project BlackStar" 2,5 millió adatsort hozott nyilvánosságra a kormány adatbázisaiból, oktatási-, politikai-, rendfenntartási-, orvosi-, ipari weblapokról.
Az ellen tiltakoztak, hogy az oroszok még az ország nehéz gazdasági helyzete ellenére sem csökkentik a kémkedésre szánt keretet.



Decemberben, az év utolsó akciójaként a ProjectWhiteFox-ot hajtották végre, az internetes információ-szabadságnevében. A NASA, a Pentagon, az amerikai Nemzeti Bank, az Interpol, az FBI, valamint repüléssel, nanotechnológiával, joggal, oktatással, katonai vagy jogi kérdésekkel kapcsolatos célpont mellett az Európai Űrügynökség (ESA) adatainak egy része is belekerült a szórásba.
A csapat az akció során szerzett anyagokról és a felfedezett biztonsági résekről levélen értesítette az érintett cégek IT-biztonsági vezetőit.


Az eredeti itt
1., 2., 3., 4., még

2 megjegyzés:

  1. Ezt a cikket én is nézegettem, tetszett a logójuk, bár a tevékenységük nem :S
    Üdv
    Lilla

    VálaszTörlés
  2. Havonta rendesen rendetlenkednek... ;-) Más nem is kell - amig engem békén hagynak
    Szia
    Anna

    VálaszTörlés