2012. december 12., szerda

Itt a Microsoft Socl, nem a Facebook ellen, mellette



Egy éves zártkörű tesztelés után mindenki számára elérhetővé vált a Microsoft kísérleti közösségi oldala a Socl.



Egy éve röppent fel a szaksajtóban a hír, hogy a Microsoft saját közösségi platformot tervez. Sokan megkérdőjelezték a döntést, hiszen a közösségi oldalakat szinte teljesen a Facebook dominálja és maga a Microsoft is az online szolgáltatások terén kissé fáziskéséssel reagált.
A bejelentés után, decemberben elkezdték a Socl projekt zártkörű tesztelését – meghívásos alapon, amerikai diákokkal. Most, egy évvel később, 4.-én indult a nyilvános teszt, a rendszert már mindenki kipróbálhatja.



A Socl nem közösségi háló, mint a Facebook, inkább közösségi eszköz, célcsoportja a diákok és tanárok. Elsősorban a keresésre, a érdeklődésekre vonatkozik, átfogva az összes nagy közösségi oldalt és keresőt. Célja, hogy csoportokba gyűjtse az azonos téma iránt érdeklődőket.



A rendszerbe Facebook vagy Microsoft azonosítóval lehet belépni. A Socl a közösségi funkciók esetében nem elsősorban szöveges, hanem képi tartalommal operál. Könnyen lehet új posztot létrehozni, saját tartalom beszúrásával, vagy képek, videók, linkek hozzáadásával a web-ről. A bejegyzés címkézhető, így a többiek számára követhető lesz. Követhető más felhasználó, de téma is. Mások bejegyzései is újraküldhetők, saját megjegyzésekkel bővítve, mintegy vizuális beszélgetést folytatva.



A FUSE (Future Social Experiences Labs) kutatási csoportjának állítása szerint a nyilvános teszt ellenére is a Socl még kísérlet, és még az is marad, nem hamarosan bevezetendő termékként kezelik, hanem az összegyűjtött tapasztalatok alapján a továbbfejlesztésre koncentrálnak.


Az eredeti itt
Ezt és ezt is használtam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése